Krek wa’k Suuk

Kersen Porter

Zachte, lichte porter met Mierlose Zwarte kersen uit d'n Kersengaerd van het Hof van Huijbers in Mierlo. Gebrouwen met gerst en hop uit de velden van de brouwerij en water uit de voortuin.

  • Naam Krek wa'k Suuk
  • Soort Porter met Mierlose Zwarte kersen
  • Inhoud 33 cl
  • Karakter 7,3%, 50 IBU, 114 EBC
  • Smaak Chocolade, iets gebrand, kersen, romig maar makkelijk drinkbaar
  • Lekker bij Tiramisu, chocolade toetjes, pure chocolade, ijs met kersen blauwe Roquefort kaas
  • Untappd 3,55 (11 reviews)
Bestellen

Van Ouw’ Nollie en Mierlose Zwarten naar Krek wa’k Suuk

Hoe is Krek wa’k Suuk kersen porter ontstaan? In de hobby brouwerij ontstond een stout dat wij Ouw’ Nollie noemden, omdat hij zo lekker dik en zwart was. Dat bier had een alcohol percentage van zo’n 9% en was daarmee een behoorlijke boterham geworden. Later hebben wij daar Amerene kersen uit een blik aan toegevoegd en werd het percentage wat getemperd. Dat was al een fantastisch bier.

De eerste batch werd met Regina kersen gemaakt, maar voor de tweede batch hebben we de hand weten te leggen op de echte Mierlose Zwarten die alleen in de omgeving te krijgen is. Het recept is verbeterd en de Krek Wa’k Suuk is nu een toegankelijke porter geworden. Samen met chocolade wordt dit bier echt een bonbon. De Krek wa’k Suuk smaakt heerlijk bij een toetje van chocolade of tiramisu, of lekker voor bij de koffie. Het bier is niet al te zwaar, zodat je gemakkelijk nog een tweede lust.

Lokaal

We willen bieren maken met locale producten, en in de omgeving van Helmond hebben we een hele beroemde kersensoort. Waarom zouden we dan kersen uit Italië gaan halen?

Zo ontstond dit bier, in samenwerking met brouwerij Holevoort, waarbij we gebruik hebben gemaakt van lokaal bij de brouwerij geteelde gerst en hop, water uit de voortuin en natuurlijk heerlijke kersen van D’n Kersengaerd van het Hof van Huijbers uit Mierlo. De nieuwe batch is gemaakt met de beroemde Mierlose Zwarte kers, die alleen in de buurt van Mierlo wordt gekweekt!

De kersen van de Krek wa'k Suuk porter

Ga snel naar de bestel pagina!

2000 reviews van de graas op untappd

Simon V.

Heerlijk stout bier. Ben een enorme fan van guiness. In de neus en in de afdronk licht kersen! Heerlijk!!

Benieuwd naar onze brouwerij?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen, wil je meedoen of heb je een goed idee? Laat het ons weten! Stuur ons een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×