Van Ouw’ Nollie en Mierlose Zwarten naar Krek wa’k Suuk
Hoe is Krek wa’k Suuk kersen porter ontstaan? In de hobby brouwerij ontstond een stout dat wij Ouw’ Nollie noemden, omdat hij zo lekker dik en zwart was. Dat bier had een alcohol percentage van zo’n 9% en was daarmee een behoorlijke boterham geworden. Later hebben wij daar Amerene kersen uit een blik aan toegevoegd en werd het percentage wat getemperd. Dat was al een fantastisch bier.
De eerste batch werd met Regina kersen gemaakt, maar voor de tweede batch hebben we de hand weten te leggen op de echte Mierlose Zwarten die alleen in de omgeving te krijgen is. Het recept is verbeterd en de Krek Wa’k Suuk is nu een toegankelijke porter geworden. Samen met chocolade wordt dit bier echt een bonbon. De Krek wa’k Suuk smaakt heerlijk bij een toetje van chocolade of tiramisu, of lekker voor bij de koffie. Het bier is niet al te zwaar, zodat je gemakkelijk nog een tweede lust.
Lokaal
We willen bieren maken met locale producten, en in de omgeving van Helmond hebben we een hele beroemde kersensoort. Waarom zouden we dan kersen uit Italië gaan halen?
Zo ontstond dit bier, in samenwerking met brouwerij Holevoort, waarbij we gebruik hebben gemaakt van lokaal bij de brouwerij geteelde gerst en hop, water uit de voortuin en natuurlijk heerlijke kersen van D’n Kersengaerd van het Hof van Huijbers uit Mierlo. De nieuwe batch is gemaakt met de beroemde Mierlose Zwarte kers, die alleen in de buurt van Mierlo wordt gekweekt!

Ga snel naar de bestel pagina!