Terrasbier met gember en sinaasappelsap. Fris en warm tegelijk. Gemaakt van gerst en water van de brouwerij, aangevuld met biologische sinaasappelsap tijdens de vergisting.
NaamGuggut ’n Bietje?
SoortSession / Orange IPA
Inhoud33 cl
Karakter4,6% alc.%, 64 IBU, 19 EBC
SmaakLicht bitter en fruitig
Lekker metToastje ananaskaas, zoute pinda's, chocolade, makreel, paling
Guggut ’n Bietje? is voortgekomen uit een experiment om te kijken wat sinaasappelsap in bier kan doen. Natuurlijk kennen we de hazy IPA, maar die gaan meestal de zoete kant van het tropische fruit op. Daarom voegen we het sinaasappelsap al voor de vergisting toe, zodat de fruitsuikers omgezet worden in alcohol, maar de smaak behoudt. Omdat de zomer er aan kwam, moest het een fris bier worden, zonder al teveel alcohol, en dat is gelukt.
Gezond fruit
Het idee werd geboren in SHE Art Gallery in Nuenen, die na een kunst expositie het sap overhield. En de brouwerij staat voor Reduce, Reuse en Recycle en dus was een nieuwe bestemming voor dit hoogwaardige, biologische sap snel gevonden. De uitkomst heeft ons allemaal verbaasd, dus het recept werd snel opgeschaald in samenwerking met craft brouwerij Holevoort en is nu een standaardbier van de Graas geworden.
Ga snel naar de bestel pagina!
Wij zeggen goagut 'n bietje maar het zij ze vergeven. Lekker fris. Gember komt het duidelijkst naar voren. Misschien moet ik wat in de marinade doen. Daar zit ook al djahe bij ;-)
Diego A.
Dit is dus echt super lekker! Mooi licht door champagne gist. Fruitig. Licht zuurtje. Dit is echt heel erg mooi bier.
Remeno E
Een NEIPA gebrouwen met sinaasappelsap en gember wat mooi gebalanceerd te proeven is. Door het gebruik van champagnegist heeft het een verrassende smaak.